4 tipp autó eladáshoz

Törekedjünk a kiváló fotókra!

Másik márkára váltanál? Kinéztél egy vadiújat? Egyszerűen csak nem akarsz rá többet költeni? Számtalan oka lehet annak, hogy eladnád használt autódat. Ahhoz viszont, hogy megtaláld a legjobb vevőt, elég néhány irányelvet betartani. A következőkben 4 tippet olvashatsz a témában.

1. Ne felejts előkészülni!

Mielőtt elkezdenénk hirdetni, érdemes elvégezni néhány előkészületet.

Javítások

Általánosságban elmondható, hogy a meghirdetés előtt csak azokat a javításokat végeztessük el, amelyek nélkül nem működik a jármű. A többi javítás ugyanis sajnos nem térül meg.

Műszaki vizsga

Nincs annál lelombozóbb, mint amikor hamarosan lejár a meghirdetett kocsik műszakija. Sokkal gyorsabban lesz érdeklődő, ha friss engedélyt készíttetünk egy ilyen verdára.

Fotózás

A mutatós, de valósághű képek készítése hozzátartozik az előkészületekhez. Mindenképp porszívózás és mosás után vágjunk bele a műveletbe. A feladatra tökéletes egy jobb telefon kamerája. Érdemes fotózni az esetleges hibákat is, hiszen a leírásban úgyis szerepeltetjük őket.

2. Csak az igazat az autóról!

Az autó eladása kapcsán kulcsfontosságú a részletes hirdetésszöveg. Nem érdemes valótlant állítani, hiszen manapság online lekérdezhető a jármű élettörténete. Mindenképpen térjünk ki az esetleges sérülésekre, cserére szoruló alkatrészekre is! Persze ne felejtsük el említeni, milyen pótalkatrészeket, gumiszettet vagy hangfalat adunk a kocsihoz. Ezek ugyanis növelik az értékét.

3. Reális mértékben engedj az árból!

Amikor meghatározod a vételárat, érdemes az alkudozásra gondolni. Egy kicsit szinte minden vevő szeretne lejjebb menni. A kereskedőkkel viszont vigyáznod kell! Ők általában gyorsan felmérik, egy kis csinosítás után mennyit nyerhetnek vele. Valószínűleg piaci ár alatt akarják megvásárolni Tőled, hiszen nekik így éri meg.

Jó stratégia, ha előre eldöntöd, mi az a minimum összeg, amelyet kapni szeretnél. Aki igazán szeretné, ki fogja fizetni, amit kérsz.

4. Gondolj a papírmunkára!

Miután megegyeztetek, a dokumentumok következnek. Figyelj arra, hogy az adásvételhez az alábbiakra van szükség:

  • törzskönyv
  • forgalmi engedély
  • szervízkönyv (amennyiben van)
  • kulcsok
  • 2-2 példány adásvételi szerződés

Előre kitöltött szerződés helyett a vásárlóval közösen töltsétek ki a dokumentumot! Percre pontosan jegyezzétek le a tulajdonosváltás időpontját!

Mindezek után a kormányablakba is be kell vinni a szerződést, s a biztosítót is értesíteni kell.

Összefoglalva: Ha úgy döntöttél, hogy megválsz szeretett autódtól, komoly procedúrának tűnhet az eladás. Tippjeinkkel megkönnyítjük a helyzeted. A fentieket követve minden zökkenőmentes lesz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*