8 hasznos kiegészítő, ami mindig legyen az autóban

Autóval járni nagyban megkönnyítheti az életet, de olykor előfordulhat olyan élethelyzet, vagy szituáció, amikor autóval utazva is szükségünk van valamilyen extra kiegészítőre. AZ alábbiakban a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük 8 hasznos kiegészítőt, ami mindig legyen az autónkban, ha mindenre fel akarunk készülni.

1, Elsősegély-felszerelés

Egy elsősegély doboz megléte létfontosságú lehet, hiszen az úton bizony azonnali ellátást igénylő vészhelyzetekkel is találkozhatunk. Amennyiben érintettek vagyunk egy balesetben, vagy egy útszélén rekedt autós társunkon kell segíteni, az elsősegély doboz tartalmára szükség lehet. Nagyobb út megtétele előtt érdemes ellenőrizni, hogy van-e elegendő kötszer a ládában.

2, Gumikötél

Az ördög sohasem alszik, így érdemes felkészülni arra is, ha például egy vontatásban kell részt vennünk, vontatóként, vagy vontatottként. A gumikötelek erre kínálnak ideális megoldást, de bármilyen egyéb rögzítési feladatra is jó megoldást kínálhatnak. A kötelek terén fontos, hogy minőségi megoldásokat válasszunk, szerencsére ma már gumikötelet online és szaküzletben is vásárolhatunk.

3. Benzinkanna

Néhány autós hajlamos félvállról venni az autóban lévő üzemanyag-mennyiség kérdését. Azonban ha kifogy az üzemanyag, akkor a csomagtartóban lévő benzinkannával egyszerűen elsétálhatunk a legközelebbi benzinkútig, és máris folytathatjuk tovább a kirándulást. Legyünk azonban óvatosak, hiszen a részben, vagy teljes egészében megtöltött kanna tűzveszélyesnek minősül.

4. Zseblámpa

Ha az éj leple alatt, a semmi közepén mondaná fel autónk a szolgálatot, nagy szükség lehet valamilyen fényforrásra. Emiatt mindig tartsunk az autónkban zseblámpát, amivel akár a motortér rejtett zugaiba is be tudunk nézni.

5. Akkumulátor töltő kábel, „bikázó kábel”

Az autó akkumulátorával kapcsolatban bármikor megeshet, hogy lemerül. Ilyenkor persze nem tudunk mozdulni, se előre, se hátra és jó eséllyel hívni kell az autómentőt. Kivéve akkor, ha előrelátó módon tartunk néhány webáruházakban kapható kábelt az autónkban, melyek segítségével másodpercek alatt újraindítható a jármű.

6. Navigáció

A GPS alapú navigációs rendszerek rendkívül hasznosak, hiszen segíthetnek a tájékozódásban és a fizetős, nem fizetős útszakaszok között is elnavigálnak minket. Természetesen elektronikus berendezések révén ezek is lemerülhetnek, ezért a legfelkészültebb sofőrök ezért mindig tartanak egy hagyományos, papíralapú térképet is az autóban.

7. Elakadásjelző háromszög

Amennyiben valamilyen technikai hiba miatt félreállni kényszerülünk az autópálya leállósávjában, az autó mögé kötelező egy fényvisszaverő háromszöget állítani. Ezzel a többi autósnak is jelezhetjük, hogy segítségre van szükségünk, illetve figyelmesebb vezetésre is felhívja a sofőröket.

8, Tűzoltó készülék

A modern elektronikával szerelt autók esetében sajnos olykor találkozhatunk váratlan tűzesetekkel. Ezt kivédeni sajnos szinte lehetetlen, de a baj kezelésében nagy segítséget jelenthet egy kisebb tűzoltó készülék.

Hasonlóan hasznos tippeket adunk a 15 autós téli felszerelés, amit ne hagyj otthon című cikkben.

Összegezve: A fenti kiegészítők tehát adott helyzetben jelentősen megkönnyíthetik életünket, legyen szó segítségnyújtásról, szállításról, vagy technikai problémáról. Ezért ezek közül jó ha minél többet tartunk autónkban.

És +1 tipp, amit még érdemes az autóban tartani, az adott autó márka használati utasítása. Rengeteg hasznos információt tartalmaz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*