A legfontosabb szerszámok otthoni autószereléshez

Az évszakok változásával mindig aktuálissá válnak az otthoni keretek között elvégezhető autószerelési munkálatok. Ez technikai felkészültségtől függően terjedhet az egyszerű gumicseréig, de az izzó, vagy épp az olaj és szűrőcserék is megoldhatók, ha rátermettnek érezzük magunkat. Utóbbi esetre összegyűjtöttük a legfontosabb szerszámokat otthoni autószereléshez.

Mire lehet szükségünk otthoni autószereléshez?

Ahhoz, hogy mindenre felkészülten és profi módon álljunk neki autónk javításához, szükségünk van alap eszközökre, melyek megkönnyítik a munkát. Ezeknek az eszközöknek minden ügyes autótulajdonos garázsában alapkellék kell, hogy legyen, ezek többek között a:

  • kulcskészlet,
  • csavarhúzó szett,
  • fogó,
  • kalapács,
  • hidraulikus emelő.

Kulcskészlet

Elsőként talán a legfontosabb az otthoni autószereléshez a megfelelő kulcskészlet. Számtalan gyártótól lehet vásárolni különféle kulcskészleteket. Legjobb, ha különböző méretű és típusú csavaroknak megfelelő kulcsokat tartalmazó készletet vásárolunk. Így biztos bármikor megtaláljuk azt a csavarkulcsot, melyre leginkább szükségünk van.

Csavarhúzó szettek

Természetesen a gépjárművek esetében is számos makacs csavarral találkozhatunk, akár a motortér, akár az izzók, akár a beltér környékén. Emiatt lényeges megemlíteni, hogy egy kiváló csavarhúzó szettnek is nagy hasznát lehet venni. Itt is különféle fajták és méretek kaphatók. Igyekezzünk a legjobban felszerelt csavarhúzó készletet megvásárolni. Fordítsunk figyelmet a minőségre is, emiatt az ismert gyártók termékei jó választásnak bizonyulhatnak. Például a Milwaukee szerszámok árai, a minőség tekintetében ár-érték arányban igen kedvezőek lehetnek. Ugyan elképzelhető, hogy egyszerre nagyobb összeget kell kiadnunk, de garantáltan nagyon sokáig használhatjuk a szerszámainkat, anélkül hogy bármelyik is eltörne vagy elromlana.

Fogó

Egy nagyon hasznos eszköz még az otthoni szervizhez egy fogómegléte. A fogók is több méretben kaphatók. Sok esetben szükség lehet rájuk, főleg drótok igazgatásánál. Válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb méretű fogót és tegyük a többi fontos szerelő szerszám mellé. Autószerelés esetében egy kombinált fogó, de akár egy kábelvágó fogó is egyaránt jól jöhet.

Kalapács

Emellett szükségünk lehet akár egy kalapácsra is. Egy megfelelő típusú kalapács nagy segítségünkre lehet, ha az autónk valamely része kiigazításra szorul. Ahhoz, hogy kitűnően elvégezhessük otthon az autójavítást, mindenképp fektessünk be a megfelelő eszközök beszerzésébe.

Hidraulikus emelő

A gépjárművek otthoni szervizelése esetében a legnagyobb problémát a hozzáférhetőség okozza. Ezt kiválóan orvosolhatjuk egy hidraulikus emelő segítségével, amivel egy kerékcsere, olajcsere is sokkal egyszerűbbé válhat. Emiatt e nélkül elképzelhetetlen, hogy házilag nekiálljunk az otthoni autószerelésnek.

Összegezve: A fenti szerszámok tehát szinte nélkülözhetetlenek lehetnek, ha otthoni környezetben szeretnénk szerelni autónkat, akár a szezonális felkészítés céljából, vagy technikai problémák orvoslására is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*