Hegesztéstechnikai eszközök autószereléshez

Az autószerelés egy olyan munkakör, ahol a különböző hegesztési és az ehhez kapcsolódó szerelési munkák, mondhatni mindennaposak. A minőségi munkához azonban fontos, hogy minden adott legyen felszereltség terén is. A megfelelő hegesztéstechnikai eszközök autószereléshez ugyanis elengedhetetlenek, éppen ezért most ezeket gyűjtöttük össze.

Aggregátorok

Mivel a hegesztés egy igen nagy áramfelvételi művelet, ezért az első és legfontosabb a megfelelő áramellátás biztosítása. Erre alkalmas lehet az adott ingatlan esetében a megfelelően kialakított áramhálózat, megfelelő biztosítékokkal is, de ebben az esetben egy esetleges áramszünet akadályozhatja a munkát is.

Egy megfelelő teljesítményű aggregátor abban az esetben nyújthat megfelelő áram utánpótlást, ha áramszünet következne be, vagy az érintett területen nincs megfelelően kialakított áramhálózat. Természetesen ezen a téren is érdemes figyelni a teljesítményt, illetve a minőséget, hiszen a neves gyártók termékei ezen a téren biztosan nem okoznak csalódást.

Fejpajzsok

A fejpajzsok a hegesztési munkák során, mint munkavédelmi eszközök szolgálhatnak minket. Ezek a védelmi eszközök kiválóan védhetnek minket autószerelés közben, amikor a hegesztés során a szikrák felcsapódnának arcunkba. Ezzel tehát nem csak arcunkat, hanem szemünket is védhetjük.

Hegesztőgépek

Természetesen a legfontosabb hegesztéstechnikai eszköz, maga a hegesztő gép, melyek között számos variációt megtalálhatunk, mint például a:

 • bevont elektródás
 • wolfram elektródás
 • fogyóelektródás
 • trisztoros
 • horpadásjavító
 • műanyag hegesztő

Vásárláskor mindenképp érdemes előre felmérni, hogy milyen célra és felhasználási területre is szánjuk az adott hegesztőgépet, hiszen ez felhasználhatóság és élettartam terén is sokat nyomhat a latba.

Hegesztőpisztolyok

A hegesztőpisztolyok mondhatni szerves tartozékai a hegesztőgépeknek, hiszen ezeknek a pisztolyoknak a segítségével végezhető el a konkrét és precíz hegesztési munka. Nem meglepő módon ahogy a hegesztőgépek esetében, úgy itt is több típus közül is választhatunk, mint például az úgynevezett AWI és MÍG/MAG pisztolyok.

Lángvágók, plazmavágók

Könnyen előfordulhat, hogy bizonyos hegesztési munkákhoz a szimpla hegesztőgépek már kevesek. Ilyenkor egy gépi lángvágó, vagy plazmavágó lehet segítségünkre, melyek segítségével még a vastagabb anyagok is egyszerűen vághatók. Ez főképp a masszívabb anyagú karosszériás munkák során lehet előnyös, de természetesen a megfelelő tápfeszültségről esetőkben is gondoskodni kell.

Tartozékok hegesztéshez

A nagy gépek és kellékek mellett érdemes figyelmet szentelnünk a megfelelő tartozékok beszerzésére is. Ezen a téren számos eszköz áll rendelkezésünkre, többek között:

 • vágófúvókák
 • áramátadók
 • elektródafogók
 • testcsipeszek
 • melegítőfejek
 • összekötők

Összegezve: Ahhoz tehát, hogy adott esetben megfelelő minőségben végezhessük el autószerelési feladatainkat hegesztés terén, számos eszközt beszerezhetünk, melyek között ipari gépek és munkavédelmi eszközök is megtalálhatók, nem beszélve a különböző tartozékokról.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*