Hogyan válasszak autómentőt Szigetszentmártonban?

Amikor megtörténik a baj és utazásunk során lerobbanunk, ne adj isten balesetet szenvednénk, akkor jól jöhet egy tapasztalt megbízható autómentős segítsége. Csakhogy egy ilyen autómentőt nem is olyan könnyű találni. Ezt megelőzendő, most összegyűjtöttük, hogyan válasszunk autómentőt Szigetszentmártonban, vagy az ország bármely más pontján.

Miért válasszunk megbízható autómentőt?

Minden autótulajdonos jó eséllyel életében legalább egyszer kénytelen autómentőt hívni. Persze ez csak erős túlzás, hiszen vannak akiknek sosem lesz autómentőre szükségük, ám ha bekövetkezik a baj, jobb ha tisztában vagyunk néhány dologgal.

Sokan azt hisszük, ez csak mással eshet meg. Autómentőre azonban számos esetben szükségünk lehet, mint például:

  • egy váratlan defekt,
  • az akkumulátor lemerülése,
  • egy súlyosabb baleset.

A legjobb persze az lenne, ha már előre felvérteznénk magunkat az ilyen esetekre, de egy átlagos autósnak valószínűleg nincs ilyen esetre cselekvési terve, leblokkol, és rossz döntéseket hoz, egy megbízható autómentő azonban komoly segítséget nyújthat számunkra.

Legjobb autómentő kiválasztása

Amennyiben valóban a legjobb megoldást keressük, akkor az alábbi lépéseket érdemes végigvennünk, ha például megbízható autómentő Szigetszentmártonban szeretnénk találni:

Először is hívjunk fel több autómentőt, ne érjük be az elérhető első szolgáltatóval, egyáltalán nem biztos, hogy a legközelebbi a legolcsóbb, legszakszerűbb megoldás is a számunkra egyben.

A legjobb vontatók összehasonlításánál elsődleges szempont legyen a km arányos ár, hiszen ezzel egy jó viszonyítási alapot kaphatunk a szolgáltatók oldaláról.

Ugyancsak fontos a legjobb autómentő kiválasztásában a gyorsaság, ezért mindenképp érdeklődjünk arról, hogy pontosan mikorra várható a segítség. Azon kívül, hogy semmiképp sem jó sokáig ott horgonyozni valahol, hasznos, ha a kiérkező hivatalos szerveknek is pontos tájékoztatást tudunk adni.

Autómentás esetében hiába a kedvező ár és a gyorsaság, ha a nem szakszerűen, vagy nem megfelelő járművel végzett vontatás közben újabb kárunk keletkezik. Ezért érdemes az autómentők honlapján utánanézni az esetleges értékeléseknek, visszajelzéseknek is.

Az ideális autómentő partner hozzáértésére következtethetünk a telefonon kapott válaszok minőségéből, az operátor felkészültségéből, de szükség esetén akár kérhetünk ajánlást is valamely ismerősünktől.

A legjobb autómentő kiválasztásához tájékozódjunk, hogy az adott káreseményre kiterjed-e a kötelező illetve CASCO biztosításunk, ehhez kapcsolódóan kérdezzük meg, hogy kiegészítő szolgáltatásként az autómentő tudja-e helyettünk intézni a térítéssel kapcsolatos ügyeket.

Mindemellett ne felejtsünk el tájékozódni a fizetési módokról sem. Közel sem mindegy ugyanis, hogy kizárólag készpénzben azonnal, vagy átutalással, akár a biztosítási eljárás végén is kiegyenlíthetjük a számlát.

Összegezve:

A fenti néhány lépés betartásával könnyebben megtalálhatjuk a számunkra ideális, megbízható és tapasztalt autómentőt. Mindazonáltal akár előre is gondoskodhatunk erről és már felkészülhetünk az esetleges kellemetlenségekre, ha tarsolyunkban van egy megbízható autómentő elérhetősége.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*