Hogyan válasszunk elektromos robogót?

Az elektromos robogók egyre népszerűbbek a városi közlekedésben és már a természetbe való kiruccanások alkalmával is egyre többször találkozhatunk velük. Az elektromos robogók esetében azonban fontos, hogy ismert gyártó, minőségi járművét válasszuk, hiszen ezek rendelkezhetnek megfelelő teljesítménnyel, valamint élettartammal is. A választás persze nem egyszerű, ezért most összegyűjtöttünk pár szempontot hogyan válasszunk elektromos robogót.

Ismert elektromos robogó gyártótól vásároljunk!

A piacon sajnos sok elektromos robogó ismeretlen gyártóktól származik. Emiatt sokszor megeshet, hogy a böngészőkben kutakodva sem találunk bővebb információt a termék gyártójáról. Az ismeretlen gyártó esetében jó eséllyel sem a jármű minősége, teljesítménye, sem a kacsolódó garanciák sem ütik meg a vásárlók elvárásait.

Tehát mindig próbáljunk meg egy jól ismert márkát választan vásárláskor, mint például a:

  • Polymobil
  • OPAI
  • Citycoco

Figyeljünk a teljesítményre!

Egy jó elektromos robogó két fő alkotóeleme az akkumulátor és a motor. Mivel az elektromos robogó szíve, az akkumulátor közvetlenül befolyásolja a robogó teljesítőképességét és élettartamát, ezért erre mindenképp érdemes figyelni. Az első osztályú elektromos robogók lítium akkumulátort használnak, amely nagyobb kapacitással rendelkezik, mint más akkumulátorok, és hosszabb az akkumulátor élettartama

Emellett a robogó motorja befolyásolja a jármű vezetési dinamikáját, így erre is jó odafigyelni. Sokan nem tudják, de csak azok az elektromos kétkerekű járművek tekinthetők elektromos robogóknak, amiknek a teljesítménye 300 és 4000W között mozog, legnagyobb sebességük pedig 45km/óra.

Figyeljünk a kényelmi funkciókra is

Egy jó elektromos robogó ismérvei különböző részletekben fejezhető ki. A kényelmes vezethetőség egyik alappillére a megfelelő lengéscsillapítás. A lengéscsillapítás célja, hogy a felhasználó jobb vezetési élményt kapjon a közlekedésben való részvétel során. A legtöbb elektromos robogó nincs felszerelve csillapító rendszerrel, elsősorban a gumiabroncsok csillapítására hagyatkozhatunk.

Természetesen a felső árkategóriába tartozó elektromos robogók esetében már találkozhatunk lengéscsillapítási megoldásokkal, aminek köszönhetően a különböző úthibák is jobban kezelhetők tehát az elektromos robogók árai hűen tükrözik az adott jármű felszereltségét is.

Figyeljünk az akkumulátor méretére!

Nem meglepő módon az elektromos robogók esetében is elmondható, hogy a nagyobb akkumulátorral szerelt verziókat érdemes preferálni. Erre már csak az akkumulátor várható öregedése miatt is érdemes rászánni a pénz, hiszen egy nagyobb akksi esetében a gyengülés is kevésbé észrevehető.

Természetesen alternatív megoldásként választhatjuk a tartalék akkumulátor választását is, de ilyenkor érdemes olyan modellt választani, amelyiknél az esetleges akkumulátor csere egyszerűen és pillanatok alatt kivitelezhető.

Összegezve: Az elektromos robogók esetében tehát a fenti paraméterekre érdemes odafigyelni, ha vásárláson gondolkodnánk. Amennyiben azonban ezeket sorra vesszük, akkor könnyebben megtalálhatjuk az ideális megoldást is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*