Kit hívjak Baranyában, ha lerobbant az autóm?

Az autózás valakinek sport, valakinek munka, míg másoknak csak egy kényelmes utazási forma. Azonban tartozzunk bármelyik táborba is, ha lerobban az autónk, akkor úgy érezhetjük, hogy reménytelen helyzetbe kerültünk. Ilyenkor nem árt tisztában lenni azzal, hogy kit hívjunk például Baranyában, ha lerobbant az autónk.

Mikor lehet szükség autómentőre?

Amennyiben technikai probléma adódna autónkkal útközben, akkor mindig a lehető legegyszerűbb megoldással érdemes kezdeni. Jelen esetben meg kell vizsgálni, hogy mi lehet a hiba oka. Persze nem lehet mindenki autószerelő, de mégis érdemes vetni az autóra egy pillantást, mert lehet valami apróság a hiba forrása.

Gyorsan orvosolható például, ha kifogyott az üzemanyag, vagy az akkumulátor adta meg magát, de ha felnyitjuk a motorháztetőt, és azt látjuk, hogy füstöl minden, akkor minden bizonnyal nehéz lenne a helyszínen orvosolni a hibát, így valószínűleg el kell szállíttatni az autót egy szervizbe.

Ha apróbb, helyben javítható hibának tűnik a probléma, akkor érdemesebb egy autószervizt keresni, aki vállal helyszíni szerelést, amennyiben azonban nagyobb a baj, akkor mindenképp egy tapasztalt autómentő segítségére lesz szükségünk.

Autóbaleset esetén természetesen a rendőrséget és egy autómentőt is ildomos lehet a helyszínre hívni a gyors ügyintézés végett.

Mit tegyünk először, ha nem tudunk tovább haladni?

Amint megvan, hogy mi a hiba forrása, biztonságos helyre kell tolni a lerobbant autót, hogy az ne akadályozza a forgalmat, és veszélyforrást se jelentsen másokra.

Amennyiben a városban robbant le járművünk, akkor talán közelebb lehet a segítség is, így hamarabb. Városban inkább az amúgy is lassú forgalom további fenntartását kell mihamarabb megszüntetni, azaz eltávolítani az autót az útból.

Amennyiben autópályán vagy autóúton robbant le az autó, akkor valószínűleg nem fogja feltartani a forgalmat, hiszen erre van kitalálva a leállósáv. Ilyen szituációkban a biztonság a fő szempont, azaz az elakadásjelző fények használata, az elakadásjelző háromszög kitétele legalább 150 méteres távolságra az autótól. Illetve, ha van láthatósági mellény, azt szintén érdemes ilyen kor viselni.

Kit hívjon ha lerobbant az autónk?

Ha felmértük a helyzetet, és megtettünk mindent, hogy biztonságos helyen várhassuk a segítséget, akkor már csak meg kell találnunk, ki tudna a segítségünkre lenni. Ilyen esetben a segítség lehet egy autómentő, vagy valamilyen autószerviz, aki vállal kisebb helyszíni javításokat.

A megfelelő autómentő megtalálása nagyban függ attól, hol is helyezkedünk el az országon és akár megyén belül is. Természetesen nincs értelme egy győri székhellyel rendelkező autómentőt tárcsázni, ha mi magunk Szegeden vagyunk. Igaz ugyan, hogy biztos van olyan autómentő, aki ekkora távot is bevállal, de akkor számíthatunk a borsos mentési költségekre is.

Mi alapján válasszon autómentőt vagy szervizt?

Ha rákeres, hogy autómentő, vagy helyszíni autójavítás, akkor rengeteg találat kínál majd gyors, olcsó megoldást. A legfontosabb lépés, hogy szűkíteni kell a lehetőségeket. Ilyenkor érdemes rögtön úgy keresni, hogy a helyszínt is megadjuk ahol lerobbant az autó. Ez lehet megye, vagy még pontosabb a város.

Például ha baranya megyei autómentőt keresünk, akkor kiváló választásnak bizonyulhat az SOS Autómentő, ahol számos helyzetre felkészülve várják hívását a nap 24 órájában.

Összegezve:

A megfelelő autómentő kiválasztása tehát nem egyszerű feladat, de Baranya megye területén például kiváló szolgáltatást nyújt az SOS Autómentő.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*